post

Rätt flagga för rätt tillfälle!

Ibland när jag går förbi villaområden med stora tomtar undrar jag hur man ska välja rätt flagga. Ska det vara en triangulär? Eller rektangulär? Hur bestämmer man rätt flagga för flaggstången? För att inte tala om flaggor till konvent och liknande. Här har jag lista några tips och vad man ska tänka!

Ibland ser jag rektangulära flaggor vid konvent, vissa har flaggor på böjda stänger, andra har hissat en stor flagga i flaggstången. Det jag tänkte prata om här är designen på flaggorna. Vissa ser man mer tydligt och är lättare att dra associationer från. Bra exempel på detta är flaggor med en färg som är lite ovanligare, och en kort och koncist text. Det ska inte vara överflöd med information på en företagsflagga eftersom detta gör att man lätt sorterar bort. Det är bättre att lägga infotext på något annat ställe än i just flaggan.

En personlig favorit är ju vimplar, dessa passar till alla möjliga evenemang. De passar till konvent, stämmor, fester osv. De är enkla att hänga och sätta upp. De tar inte heller så mycket uppmärksamhet och smälter fint in i bakgrunden. Det behöver ju inte heller vara många vimplar på rad, det funkar ju att ha större eller mindre och anpassa efter hur rummet ser ut.

Om du bor i villa med stor tomt kanske det finns en flaggstång och där brukar ju ofta en nationsflaggor hänga. Om det är den svenska eller någon annan flagga så är dte ju väldigt fint! Speciellt på soliga sommardagar är det alltid lite extra mysigt när man ser flaggor hänga i flaggstänger. Dock är det ju inte alla villor som har stora tomter med tillräcklig plats för en flaggstång, då har jag sett många flaggor som hänger från balkongerna (framförallt i lägenheter). Eller fasadflaggor är också populärt. Speciellt på nationaldagen, såklart. Det finns massvis med olika flaggor som passar för olika typ av tillfällen, och alla kan ha en flagga oavsett hur man bor!